Gedeputeerde Henk Jumelet noemt sluiting door Treant onacceptabel

EMMEN - De provincie vindt de aangekondigde sluiting van de verloskunde- en kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis in Emmen onacceptabel. Gedeputeerde Henk Jumelet laat dat via een schriftelijke reactie weten.

Zo zegt de gedeputeerde: "De provincie vindt het van groot belang voor de inwoners van Drenthe dat voor iedereen goede zorg toegankelijk is. Over deze basisvoorziening zouden inwoners zich geen zorgen hoeven te maken en dat is nu wel het geval. Dat is onacceptabel.''

Te weinig artsen
Treant sluit de afdeling Verloskunde en de kinderafdeling in het Scheper ziekenhuis in Emmen omdat er een tekort aan artsen is. Vrouwen kunnen in het ziekenhuis momenteel niet bevallen en moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis.

Bestuursvoorzitter Carla van der Wiel van Treant lichtte de beslissing gisteren toe. "Alle kinderartsen hebben zich ziek gemeld. Daardoor kunnen we niet de zorg leveren die we moeten leveren". 

Zorgen geuit
De door Treant aangekondigde sluiting van de afdelingen draagt volgens de provincie niet bij aan een goede zorginfrastructuur en vitaal Drenthe. De provincie heeft aan de verantwoordelijke partijen inmiddels zorgen geuit. "Het bestuur van Treant is allereerst verantwoordelijk voor het garanderen van goede zorg." 

"Het is hun bedrijf, maar het zijn onze inwoners. Wij hebben hierover aan de verantwoordelijke partijen inmiddels onze zorgen geuit (Treant en Zorgverzekeraar). En hierbij een dringend beroep gedaan om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken."

Hulp aangeboden
Gedeputeerde Jumelet laat weten dat hulp is aangeboden door bijvoorbeeld netwerken aan te spreken. Meer informatie komt er volgens Jumelet vrijdag. "Treant heeft ons laten weten dat zij aanstaande vrijdag een plan presenteren over hoe nu verder. Zij laten dan ook de inwoners weten waar zij terecht kunnen voor verloskundige- en kinderzorg. Wij worden hierover geïnformeerd.”

Vandaag uitte een senior verpleegkundige van het ziekenhuis haar zorgen over de sluiting. Ze geeft aan dat dit leidt tot onveilige situaties.
Deel dit artikel: