Zorgverzekeraar Zilveren Kruis verrast door sluiting ziekenhuisafdelingen Treant

EMMEN - Zorgverzekeraar Zilveren Kruis was niet op de hoogte van de sluiting van de verloskunde- en kinderafdeling van het Scheper ziekenhuis in Emmen. De zorgverzekeraar reageerde verrast op het plotselinge nieuws.
Woordvoerder Christina Rompa geeft aan dat Zilveren Kruis 'ietwat verbaasd' was over de sluiting van de afdelingen. "We waren wel door Treant geïnformeerd over het tekort aan kinderartsen, maar we wisten niet dat ze zouden kiezen voor een sluiting van de afdelingen", vertelt Rompa. 

Oplossingen aangedragen
Wat er met de patiënten van Zilveren Kruis die normaal gesproken in het Scheper ziekenhuis komen gaat gebeuren, weet Rompa nog niet. "Dat zal de komende dagen gaan blijken. We hebben al contact gehad met Treant en meerdere oplossingen aangedragen, onder andere het verplaatsen van zorg naar andere partijen. Je kunt kijken naar samenwerking met andere ziekenhuizen die wel voldoende kinderartsen hebben, bijvoorbeeld het Ommelander Ziekenhuis."Eerder vandaag liet gedeputeerde Henk Jumelet weten dat de provincie de sluiting van de afdelingen onacceptabel vindt. Ook de gemeente Emmen is niet blij met het tijdelijke ontbreken van de afdeling Verloskunde en de kinderafdeling.