Lois Abbingh scoort zeven keer in gelijkspel tegen Servië

HANDBAL - Handbalster Lois Abbingh heeft op het WK in Duitsland met Oranje gelijk gespeeld tegen Servië. Het werd 27-27.

Het team van bondscoach Helle Thomsen leek na een enerverend duel in de Arena van Leipzig te moeten buigen voor de sterke Oost-Europese ploeg, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Nederland een nederlaag te voorkomen. Nycke Groot was in de slotseconden verantwoordelijk voor de belangrijke gelijkmaker.

'Punt heel belangrijk'
Bij Abbingh, met zeven doelpunten deze wedstrijd topscorer van het Nederlandse team, overheerst achteraf toch wat teleurstelling. "Ik denk dat we vandaag toch niet helemaal geslaagd zijn in wat we wilden doen en wat beter wilden spelen dan afgelopen wedstrijden. Maar we hebben een punt en dat is uiteindelijk heel belangrijk."Zeker van kwartfinale
Nederland is al zeker van een plek bij de eerste vier van de groep en daarmee van de volgende ronde. De eindpositie in de groep bepaalt de tegenstander in de achtste finales. Oranje heeft nu vijf punten vergaard in vier wedstrijden en staat voorlopig derde. Vrijdag 8 december speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen gastland Duitsland. 

Deel dit artikel: