Harmonie mag toch optreden bij ontsteken eeuwig vuur in Westerbork

Het herdenkingsmonument in Westerbork waarbij het optreden is (Rechten: Wikimedia/Gouwenaar)
Het herdenkingsmonument in Westerbork waarbij het optreden is (Rechten: Wikimedia/Gouwenaar)
WESTERBORK - Harmonie Het Orkest mag tóch optreden komende zaterdag bij het ontsteken van het eeuwig vuur in Westerbork.
In november kreeg Het Orkest van de gemeente te horen dat het optreden niet door mag gaan vanwege geluidsoverlast. Maar nu is er goed nieuws.

'Ontzettend blij'

"We zijn er ontzettend blij mee", reageert Geert Woldman van Stichting Westerbork: Dorp van de Vrijheid. "Westerbork heeft een streng regime wat betreft de vergunningen voor evenementen. Er mogen twaalf geluidsevenementen worden georganiseerd en er waren ook twaalf aanvragen. Maar ik wist dat er van die twaalf een paar niet zijn doorgegaan en toen heb ik actie ondernomen richting de gemeente", vertelt Woldman.

Lees meer: Optreden harmonie Westerbork bij herdenking is volgens gemeente geluidsoverlast

Het Orkest kreeg toen niet meteen groen licht van de gemeente. Eerst moest er nog een geluidsrapport komen, omdat de club tijdens het optreden niet boven de 75dB mag uitkomen.

Vier koren

Maar nu is alles dus rond. Woldman: "Zaterdagavond treden vanaf 19.30 uur vier koren op, samen met Het Orkest. Elk koor zingt twee nummers. Het overkoepelende thema is vrijheid. Alles dat gespeeld en gezongen wordt, heeft er een relatie mee." De optredens vallen samen met het ontsteken van het eeuwig vuur, bij monument De Zwarte Vlag.

Lees meer: ​Partijen stellen vragen over afblazen optreden harmonie Westerbork bij herdenking

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.