Twintig maanden cel geëist voor drugshandel in Assen

ASSEN - Een 32-jarige man uit Assen hangt een celstraf van 20 maanden boven het hoofd. De officier eiste die straf voor drugshandel, witwassen en verboden wapenbezit.

De man moet ook bijna 27.000 euro aan de staat terugbetalen, vindt het Openbaar Ministerie.

Woning
De man werd in 2014 in de Muurstraat in Groningen aangehouden. Hij stond op het punt om aan te kloppen bij een huis waar harddrugsgebruikers woonden. De politie besloot de Assenaar te fouilleren. Hij had bolletjes cocaïne en heroïne op zak. 

Vaak gebeld
In de woning van de man in Assen vonden de agenten ook harddrugs. Bovendien lag er ruim 5.000 euro aan contant geld. De telefoon van de man, die in de kamer lag, ging voortdurend over. "Er werd wel 32 keer binnen een half uur gebeld", schetste de officier van justitie.

Vergist
Drugsgebruikers die werden gehoord, wezen de Assenaar aan als hun dealer. Ook had hij op zijn bankrekeningen geldbedragen staan, die niet passen bij iemand die geen inkomsten heeft. "Ik werkte wat zwart", zei hij tegen de rechters. En hij werkte bij de Jumbo. Maar dat laatste was nagetrokken en bleek niet waar te zijn. "Dan heb ik mij vergist".

Strafkorting
In de meterkast vonden de agenten een doorgeladen wapen. "Ernstig", meende de officier. Omdat in die woning ook een jong kind verbleef.

De zaak is sterk verouderd, waarom is niet bekend. Omdat de vertraging in elk geval niet door de verdachte komt, eist het OM wel een strafkorting van twee maanden. "Normaal zou ik 22 maanden eisen, maar het blijft nu bij 20 maanden", aldus de officier. Op 21 december doet de rechter uitspraak.
Meer over dit onderwerp:
rechtbank 112 Assen gemeente Assen drugs
Deel dit artikel: