Bloemencorso Eelde krijgt nieuwe feestweek: conflict opgelost

EELDE - Het bestuur van het Bloemencorso en de uitbater van de feesttent in Eelde gaan toch samenwerken. De eigenaar van de feesttent Roelof Boerma heeft het stokje overgedragen aan Dennis Franke. Die ging gelijk om tafel zitten met het bestuur.

"Ja, dat was wel een opluchting", bekent voorzitter Jacqueline Haijkens van het bestuur van de Bloemencorso. Vorig jaar organiseerde het bestuur voor het eerst ook zelf kleine evenementen in een eigen feesttent. Daar was uitbater Roelof Boerma op z'n zachtst gezegd niet blij mee. Boerma organiseert al 37 jaar evenementen in de feestweek voor het Bloemencorso. 

De ruzie tussen de twee ontstond nadat het bestuur van het Bloemencorso anderhalf jaar geleden besloot de feestweek te vernieuwen. Ze wilden af van het contract met de exploitant van de feesttent, maar dat lukte niet.


Stokje doorgeven
Boerma wilde eigenlijk twee jaar geleden al stoppen met de feesttent, maar wachtte daar toen nog maar even mee. "Ze dachten mij aan de kant te kunnen zetten", zegt hij. "Ach, dan was het nog wel een leuke uitdaging om te laten zien dat dat niet zomaar kan. Even voor m'n bedrijf opkomen. Nou, dat is aardig gelukt."

Maar nu vindt hij het toch tijd om het stokje door te geven. "Dan kan ik gewoon relaxt genieten van het bloemencorso", aldus Boerma. En dus neemt Dennis Franke de boel over, die zelf een boekingskantoor heeft dat al jaren zorgt voor de artiesten in de feestweek. 

Wilde ideeën 
Het eerste wat Franke deed was het gesprek aangaan met het bestuur van het Bloemencorso. Franke: "Ik heb toen gelijk gezegd: Luister. Ik neem niet een tent over waar een conflict hangt. Nou. Daar waren ze wel positief over." Het bestuur kan nu eindelijk de vernieuwing doorvoeren in de feestweek waar ze al twee jaar zo op hopen. 

Wat komend jaar precies gaat veranderen, weten de twee nog niet. Maar dat er een nieuwe feestweek komt - met een nieuwe tent -  staat vast. "We hebben wilde en leuke ideeën", zegt voorzitter Haijkens enthousiast. "Ik denk wel dat er andere artiesten komen en er komt in ieder geval een ander programma. Ook voor kinderen en ouderen, dus meer divers." 


Vernieuwingen
Over andere vernieuwingen kan de voorzitter nog niet veel zeggen. Er zijn plannen om de route van de corsowagens iets aan te passen. Zo moeten wagens straks kunnen keren, zodat het publiek alle kanten van de wagen kan zien. Ook hoopt de voorzitter dat wagens misschien wat meer door het centrum kunnen rijden. "Maar die plannen staan echt nog in de kinderschoenen!", zegt ze erbij.

In de laatste week van augustus vindt de feestweek plaats. Op 1 en 2 september rijden de corsowagens weer door Eelde.
Meer over dit onderwerp:
bloemencorso Eelde gemeente Tynaarlo
Deel dit artikel: