Stekende Emmenaar wordt verdacht van poging tot moord

ASSEN/EMMEN - De man uit Emmen die eind november zijn vriendin neerstak in haar huis aan de Zuidlaarderbrink in Emmen, blijft langer vastzitten. De rechtbank in Assen heeft zijn voorarrest met drie maanden verlengd.

De man wordt verdacht van een poging tot moord.

Steekwonden
De politie vond de vrouw op vrijdagavond 24 november in haar huis met meerdere steekwonden. Agenten kwamen naar haar woning, nadat ze zelf alarm sloeg. Ze belde eerder op de avond om te melden dat haar 50-jarige ex-vriend haar lastig viel. Hij was op dat moment een ruit aan het vernielen.


De man werd in het huis aangehouden. Het 36-jarige slachtoffer werd gewond naar het UMCG gebracht. Hoe het op dit moment met haar is, is niet bekend.

Psychisch onderzoek
Op 1 februari verschijnt de Emmenaar, die volgens zijn advocaat Tineke Pieters psychische problemen heeft, voor het eerst op een openbare zitting bij de rechtbank in Assen. Voor die tijd wil het Openbaar Ministerie hem door een psycholoog en psychiater laten onderzoek. Daar werkt de man aan mee, heeft hij laten weten. De strafzaak wordt begin februari nog niet inhoudelijk behandeld.

Eerder geweld
De man is vaker veroordeeld, aldus Pieters. Vorig jaar kreeg hij acht maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk voor het mishandelen van een ex-vriendin in Erm eind 2015. Of dat om hetzelfde slachtoffer gaat, is onduidelijk. Hij heeft de vrouw in Erm geschopt en gebeten en haar en haar dochter met de dood bedreigd.

De man heeft dat geweld altijd ontkend. Tijdens de rechtszaak zei hij dat er een heksenjacht gaande was tegen hem.
Deel dit artikel: