Dick Lukkien hoopt op contractverlenging bij FC Emmen: We zijn op de goede weg

VOETBAL - Als het aan Dick Lukkien ligt, is hij ook volgend seizoen hoofdtrainer van FC Emmen. De 45-jarige oefenmeester, die bezig is aan zijn tweede jaar in Drentse dienst, moet in ieder geval nog tot het nieuwe jaar wachten om te horen wat de clubleiding van Emmen met hem van plan is.

"Ik mag toch niet hopen dat de komende drie duels daarin doorslaggevend zijn", aldus Lukkien na de afsluitende training voor het uitduel tegen Telstar. FC Emmen speelt nog drie keer voordat de, korte, winterstop gaat beginnen.

Ik mag toch niet hopen dat de komende drie duels bepalend zijn voor een nieuw contract
Dick Lukkien
 

Nog met bestuur om tafel
FC Emmen-directeur Ben Haverkort laat weten dat er pas na de jaarwisseling gesproken gaat worden. "We moeten als bestuur nog met elkaar om tafel. Overigens geldt dat niet alleen voor de positie van de trainer(s), maar ook die van de spelers is nog niet besproken. Dat is niet gek, hoor. Daarin is FC Emmen, in het betaalde voetbal, absoluut niet uniek."  

'Heb het goed naar mijn zin' 
Of het gesprek nu plaatsvindt of pas in het nieuwe jaar is Lukkien ook om het even. "Wat voor mij belangrijk is, is dat ik het hier goed naar mijn zin heb en ik hoop dat dat wederzijds is. Dat men ook tevreden is over het werk wat ik lever met mijn staf." 'Het kan ergens toe leiden'
Volgens Lukkien is Emmen op de goede weg. "We hebben afgelopen seizoen doorgeselecteerd en zijn dit seizoen beter gaan voetballen. Dat ging in het begin te weinig gepaard met zeges, maar daar zit inmiddels ook verbetering in. En als je als club ieder jaar een stapje vooruit maakt en steeds hoger op de ranglijst eindigt dan kan dat ook ergens toe leiden, daar ben ik van overtuigd."
Deel dit artikel: