Verband tussen schietincident Emmermeer en arrestatie zoon Kuipers

EMMEN - Er is een verband tussen de schietpartij in Emmermeer op 7 november en de aanhouding van de zoon van No-Surrender-voorman Henk Kuipers. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat de twee zaken met elkaar te maken hebben.
De 18-jarige zoon van Kuipers zit momenteel vast op verdenking van twee ontvoeringen. Vanwege het lopende onderzoek wil het OM verder geen details geven over het verband tussen de twee zaken. 

Schietpartij
In de Emmer wijk Emmermeer werd op dinsdagavond 7 november een aantal keren geschoten op de voordeur van een woning aan de Haagjesweg. Daar zou vermoedelijk de nu 20-jarige vriend van de zoon van Kuipers wonen.  

Zowel het OM als advocaat Roy van de Wal van de zoon van Kuipers wil niet bevestigen dat het om de woning van de vriend van zijn cliënt gaat. Van de Wal: "Zolang het onderzoek loopt, kan ik niets zeggen. Maar het ligt wel wat voor de hand, hè."

Ontvoeringen en mishandelingen
Op 16 november werd de zoon van Kuipers samen met een 20-jarige man aangehouden vanwege twee ontvoeringen en mishandelingen. De twee blijven in ieder geval deze maand nog vastzitten.