Kerstfeest met vluchtelingenkinderen in Anloo

ANLOO - Een koor van vluchtelingenkinderen van het asielzoekerscentrum in Assen treedt vanavond op in de Magnuskerk in Anloo.

Het koortje is samengesteld uit een tiental leerlingen van vluchtelingenschool de Feniks. "December is de maand waarin we naar de kerk gaan en samen zingen over 'Vrede op aarde' terwijl, als we over onze schouder kijken, we zien dat de wereld in brand staat", zegt Albert Hovius van de stichting Rondom Magnus.

De kinderen worden muzikaal begeleid door een strijkkwartet. "We zijn een gelegenheidskwartet, maar spelen zeker al 15 tot 20 jaar samen in diverse samenstellingen", zegt violiste Caroline Babendererde. De muzikante zet zich namens Musicians without Borders in voor de vluchtelingenkinderen.

"Muziek is de mooiste manier om mensen weer met elkaar te verbinden", zegt Babendererde. De lessen die de violiste in Assen gaf horen bij een project van vluchtelingenwerk. De meest enthousiaste kinderen treden op in Anloo. 

Het kerstverhaal, dat anders is dan normaal, is geschreven door de Drentse schrijver en dichter Gerard Nijenhuis. Hij draagt het verhaal zelf voor. Het strijkkwartet speelt een uitvoering van het bekende Kerstconcert van Corelli. De avond wordt afgesloten met warme chocolademelk en glühwein. De avond begint om 19.00 uur.
Deel dit artikel: