Ondernemend: Tijd voor een kwaliteitsimpuls in de Drentse recreatie

Ondernemend komt vandaag vanuit Schiphorst (foto Leo de Harder/RTV Meppel)
Ondernemend komt vandaag vanuit Schiphorst (foto Leo de Harder/RTV Meppel)
SCHIPHORST - Er is al enige tijd discussie over de kwaliteit van de Drentse recreatiesector. Die kan wel een impuls gebruiken. Eigenaar Harrie de Jong van een reisbureau en hotel in Vledder is het daar mee eens.
De Jong nam twee jaar geleden het besluit om zijn hotel Brinkzicht van voor tot achter aan te pakken. Niets is meer hetzelfde. Alle hotelkamers zijn net als het restaurant vernieuwd. Bovendien zijn er bowlingbanen gebouwd. De Jong: "We merken dat onze klanten wat anders willen. In het begin wilden we het stukje voor stukje aanpakken, maar we hebben toch besloten om alles in één keer te doen."

Met de eigen bus naar Vledder

Het hotel is vijf weken gesloten geweest. Binnenkort komen de eerste gasten weer. "En dat is best een spannend moment." De Jong haalt zijn gasten met de bus op uit heel Nederland om in Vledder vakantie te houden.
Uit de gemeente Westerveld komt ook ondernemer Ronald Visser. Hij is eigenaar van Bats Uitzendbureau. Visser heeft onlangs een voormalig restaurant in Nijensleek omgebouwd tot bedrijfsverzamelgebouw. De ondernemer heeft zichzelf ten doel gesteld om mensen met een handicap aan het werk te helpen. "We hebben gemiddeld zo'n tien procent mensen aan het werk die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken." In het pand in Nijensleek zitten meer bedrijven die een poging doen om deze doelgroep aan het werk te krijgen. Bij Bats werken zo'n 250 uitzendkrachten in sectoren als landbouw en de bouw.

We kregen gehaktballen van de horeca na de brand

2017 is voor directeur Geert Gritter van Concordia Bouwcenter in Meppel een bijzonder jaar. Het filiaal van Concordia in Meppel vatte in oktober vorig jaar vlam. Het pand, behalve het kantoor en de showroom, brandde af. "Ik werd 's nachts om twee uur geroepen. Ik zag op afstand de vlammen al metershoog uit het pand komen."
Gritter werd door collega-ondernemers in Meppel geholpen. "Ik heb meteen een leegstaande loods achter ons kunnen gebruiken. De horeca uit de stad kwam met een pan met gehaktballen voor iedereen. Er kwam zelfs een ijskar. Da's toch bijzonder."
De afgelopen maanden is het verwoestte deel weer opgebouwd. Zelfs groter dan voor de brand. "We wilden al groter worden. Maar natuurlijk niet op deze manier. Nu hebben we het in één keer gedaan. We hebben nu 7500 vierkante meter ruimte."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.