24 uur yoga in Sleen voor het goede doel

SLEEN - Tientallen mensen zijn 24 uur lang helemaal zen in Sleen. Bij het Banyan Centrum Drenthe is een yoga actie bezig voor het goede doel. Er wordt geld ingezameld voor Stichting Living Memories.
De meeste deelnemers doen een blok van zes uur mee, en een enkeling maakt de 24 uur vol. "Ik krijg hier heel veel energie van", zegt een van de deelnemers. "De eenheid, en dit samen doen, dat maakt het zo mooi", vult een andere deelnemer aan.

Stichting Living Memories
De deelnemers zamelen geld in voor Stichting Living Memories. Zij maken audio- en videoportretten van terminaal zieke kinderen van nul tot achttien jaar. Die bieden zij gratis aan, aan de families.

Oprichter van de stichting is Thinka Sanderse. "Een aantal jaar geleden heb ik een radioserie gemaakt over Chantal, een meisje met botkanker. Aan het einde van de serie is zij vrij onverwachts overleden. Wat ik aan haar ouders merkte is dat zij heel dankbaar waren voor het materiaal dat ze nog van hun kind hebben. Ze kunnen altijd het stemgeluid terughalen. Dat is voor mij de reden geweest om te bedenken: 'Ik kan filmen en heel veel mensen kunnen dat'. Laten we proberen om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een blijvende herinnering."

Waardevolle beelden
De stichting bestaat nu zo'n acht maanden. De afgelopen tijd zijn er een aantal portretten gemaakt. "Je moet je voorstellen, hele simpele dingen zoals samen aan tafel zitten. Dat film je normaal niet, maar als een kind wegvalt is er altijd een lege plek aan tafel. Dat is heel pijnlijk. Als je in die rouwperiode zit, maar ook daarna, dan is het van hele grote waarde als je de beelden terug kan halen."

Vanavond wordt duidelijk hoeveel geld is opgehaald voor de stichting.
Deel dit artikel: