Geen nieuwe Michelinsterren in Drenthe

ASSEN - Er zijn geen nieuwe Michelinsterren uitgedeeld aan Drentse restaurants. De Groene Lantaarn in Zuidwolde behoudt zijn twee sterren. De Vlindertuin in Zuidlaren behoudt één ster.
In Amsterdam werd vanochtend de nieuwe Michelingids gepresenteerd, met daarin zes nieuwkomers. Restaurant de Loohoeve in Schoonloo, dat al jaren door andere chef-koks wordt genoemd als kanshebber, zat daar niet tussen. In de lijst ook geen andere Drentse nieuwelingen.


Restaurant De Groene Lantaarn, van chef-kok Jarno Eggen, behoudt de tweede ster die het vorig jaar kreeg.Eggen is, uiteraard, blij met die evenaring. "Het is altijd spannend, maar je moet je er ook niet te zenuwachtig over maken. Ik ben wel erg blij dat het weer op papier staat", vertelt Eggen. 

Het hebben van twee sterren klinkt niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor meer klanten. Eggen: "Mensen reizen daar speciaal voor. Als wij die twee sterren niet hadden gehad, dan was het een stuk moeilijker om bekend te worden onder die liefhebbers."

Drie sterren
Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen gaat van twee naar drie sterren. Daarmee telt Nederland, naast De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen, nu drie restaurants met drie sterren.