Veel basisscholen in Drenthe dicht: leraren staken

Het kabinet stelde al ruim 700 miljoen beschikbaar voor het primair onderwijs, maar de stakers willen meer (Rechten: RTV Drenthe/Frits Emmelkamp)
Het kabinet stelde al ruim 700 miljoen beschikbaar voor het primair onderwijs, maar de stakers willen meer (Rechten: RTV Drenthe/Frits Emmelkamp)
ASSEN - Veel basisscholen in Drenthe zijn vandaag gesloten. De leraren staken. Ze willen een hoger salaris en minder werkdruk. Maar niet overal is de staking zichtbaar.
Scholen mogen zelf weten wat ze doen. Een actie, bijeenkomst of gewoon de deuren dicht en naar huis. En dat levert bijzondere oplossingen op.

Oplossingen

Zo is het bij CBS Het Kompas in Assen stil in de school. De deuren gaan dicht en er is geen les. Stil is het niet bij het COG Drenthe aan de Groningerstraat. Hier verzamelen de leraren van twaalf scholen in en om Assen zich. Ze doen mee aan een lawaaimars.
Bij CBS De Hoeksteen in Nieuweroord krijgen de leerlingen wel les. Alleen niet van leraren. Familieleden staan hier voor de klas.
In Meppel staken de leerkrachten van de PCBO basisscholen ook, maar zitten ze niet stil. Zij steken de handen uit de mouwen voor andere beroepen. Bijvoorbeeld door een spelletje te spelen met bewoners in het verzorgingstehuis in Meppel.

Eerdere staking

Eerder dit jaar staakten de leraren ook. Toen was er een grote manifestatie in Den Haag en ook in de provincie waren diverse acties.
Het kabinet stelde al geld beschikbaar voor het primair onderwijs, ruim 700 miljoen euro, maar de actievoerders willen meer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.