Miedema heeft het voor elkaar: Oranje Leeuwinnen krijgen meer geld

Miedema onderhandelde namens de selectie over een hogere vergoeding (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Miedema onderhandelde namens de selectie over een hogere vergoeding (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
VOETBAL - De Nederlandse voetbalsters gaan de komende jaren bij Oranje aanzienlijk meer geld verdienen. Daarover hebben de Oranje Leeuwinnen een akkoord bereikt met de KNVB.
Het akkoord duurt tot en met het WK van 2019 in Frankrijk. Volgens de KNVB gaat het om "een verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen''. De bond beloont de voetbalsters daarmee voor hun prestaties en toegenomen populariteit.

Lees meer: Vivianne Miedema wil betere beloning voor Oranje Leeuwinnen​

Vivianne Miedema uit Hoogeveen was een van de voetbalsters die onderhandelde over een hogere vergoeding. Over de financiële beloning na het winnen van de Europese titel was ze niet tevreden. Volgens de spits van Oranje kon ze hiervan net een week op vakantie naar Spanje.

Stevig onderhandeld

De onderhandelingen waren stevig. Miedema: "Er waren af en toe pittige discussies, maar we zijn heel tevreden met de overeenkomst die er nu ligt. We gaan ons uiterste beste doen om van 2018 weer een succesvol jaar te maken en proberen ons te plaatsen voor het WK 2019."
De voetbalsters krijgen onder meer hogere vaste vergoedingen en hebben daardoor meer financiële zekerheid. Exacte bedragen maakt de bond niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.