Henk Kuipers wilde het slechte imago van No Surrender oppoetsen

Henk Kuipers zit vast op verdenking van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal en valsheid in geschrifte (Rechten: archief RTV Drenthe)
Henk Kuipers zit vast op verdenking van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal en valsheid in geschrifte (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Henk Kuipers. In 2014 stapte hij met 25 leden over van motorclub Satudarah naar No Surrender. Daar volgde hij Klaas Otto op als leider en gezicht van de club. Kuipers wilde het slechte imago van de motorclub oppoetsen.
Vanochtend werd de 53-jarige Kuipers
door een arrestatieteam. Hij wordt verdacht van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte.

Voormalig bodyguard

De flink getatoeëerde Kuipers woont in de gemeente Emmen, samen met zijn vriendin. Hij heeft vijf kinderen en is al opa. De voormalig vechtsporter deed mee aan wedstrijden en verdiende zijn brood onder meer als beveiliger en bodyguard van beroemde personen. Hij had ooit een eigen beveiligingsbedrijf.

Lees meer: Henk Kuipers: Na de dood van mijn zusje besloot ik intens te leven

Twee jaar geleden verscheen een boek over het leven van 'Henkie uut Drenthe'. Daarin wordt hij geportretteerd als een man die de grenzen opzoekt met een ruig leven vol cocaïne, drank en feesten. Tegelijk omschrijft hij zichzelf als "heel vredelievend en iemand die nooit het gevecht zal beginnen".

Imago

Kuipers maakte zich meermaals druk om de in zijn ogen onterechte negatieve beeldvorming van de motorclub. Zo gaf hij deze zomer een persconferentie om duidelijk te maken dat No Surrender niets te maken had met bedreigingen tegen locoburgemeester Bouke Arends van Emmen. Hij vond dat de gemeente en het Openbaar Ministerie op het verkeerde spoor zaten met hun beschuldigingen. Tegelijk krijgt Kuipers nogal wat persoonlijke aandacht van media. Powned volgt hem in een tv-programma en hij geeft regelmatig interviews.

Misdrijven

Kuipers wordt verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Zijn voorganger Otto zit al anderhalf jaar vast op verdenking van soortgelijke misdrijven en brandstichting en witwassen. Zijn proces is gepland in maart 2018.
De achttienjarige zoon van Kuipers werd onlangs ook gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging en vrijheidsberoving.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.