'Nieuwe Enkeerdpadbrug in Assen moet op de oude lijken'

ASSEN - De nieuwe Enkeerdpadbrug over het Havenkanaal in de Asser wijk Marsdijk wordt waarschijnlijk een modernere kopie van de houten ophaalbrug die er nu ligt.
De gemeente Assen heeft vier varianten onderzocht op plus- en minpunten. Daaruit blijkt dat een nieuwe beweegbare brug de beste optie is. De andere mogelijkheid is om de brug, die groot onderhoud nodig heeft, te renoveren.
De andere opties zijn om een vaste oeververbinding te maken. Het plan voor zo'n brug stuitte in het verleden op veel kritiek en werd daarom weer introkken, omdat de hellingen te steil waren. Een vierde mogelijkheid is om de helling langer, maar minder steil te maken. Volgens de gemeente zou de brug dan niet meer in het landschap passen.

Lees meer: Kritiek op te steile brug over Havenkanaal Assen

Gisteravond werden vier mogelijkheden aan omwonenden voorgelegd en de meeste mensen lijken voor een beweegbare brug. "We doen dit om te checken of we ons huiswerk goed hebben gedaan", zegt Peter van Delden van de gemeente Assen. De brug zal in de toekomst regelmatig open moeten, omdat toeristen sinds deze zomer met hun boot door Assen kunnen varen. "Die toeristen kunnen best even wachten", zegt een bewoonster.
Een andere bewoner wil graag dat de huidige brug wordt gerenoveerd: "Het is zo'n karakteristieke brug die moet je gewoon laten staan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl