Bijeenkomst Alteveer over zonnepark neemt kou deels uit de lucht

Richard Kimman wil een zonnepark tussen Hollandscheveld en Alteveer (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
Richard Kimman wil een zonnepark tussen Hollandscheveld en Alteveer (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
ALTEVEER - Een goede sfeer, zo zou Richard Kimman de bijeenkomst vanavond in dorpshuis de Alke willen omschrijven. De agrarische ondernemer wil een zonnepark op zijn land realiseren. Omwonenden maken zich echter zorgen en daarom organiseerde hij deze avond.
Kimman wil het zonnepark samen met projectontwikkelaar GroenLeven aanleggen tussen Alteveer en Hollandscheveld. Het idee was om eerst zestig hectare te realiseren. Daar is de ondernemer inmiddels van afgestapt. Toch bestaat de wens nog wel om een fors park met zonnepanelen neer te zetten.

Kritische geluiden

"Er waren zo'n veertig mensen op de twee uur durende bijeenkomst afgekomen. Natuurlijk waren er wat kritische geluiden te horen, dat is begrijpelijk. Maar we hebben een goed verhaal kunnen vertellen", aldus Kimman.

Lees meer: Initiatiefnemer zonnepark Hoogeveen gaat praten met omgeving

Herman Schraa was de voorzitter van de avond. "Ik ken Johan ten Brinke van GroenLeven en hij benaderde mij of ik deze rol op mij wilde nemen. Ik vond het een informatieve avond met een goede sfeer."
Kimman heeft de bewoners uitgenodigd om met ideeën te komen. "In januari gaan we weer met z'n allen om de tafel en gaan die dan onder andere doornemen." Of de bezorgde omwonenden nu om zijn wat betreft het zonnepark van Richard Kimman, kon de ondernemer niet zeggen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.