Harde kern van FC Emmen protesteert met lege tribune tegen stadionverbod

EMMEN - Supportersvereniging Brigata Fanatico is het zat met de stadionverboden en straffen die supporters opgelegd krijgen. Waarschijnlijk blijft de tribune van de harde kern van FC Emmen bij de komende wedstrijd tegen Jong Ajax leeg.
Op Twitter laat de supportersvereniging weten dat de maat vol is. "Je eigen fanatieke aanhang (en zo veel zijn dat er niet) er uit willen werken? Hoe was het ook al weer zonder ons? Dat gaan jullie weer zien aanstaande vrijdag", valt er te lezen op de account van de vereniging.
Aanleiding is volgens de supportersclub een incident waarbij een van de leden een stadionverbod van drie jaar en een boete van 450 euro kreeg voor het zitten op een hekje.

'Steward tegen de grond'

Volgens de directeur van FC Emmen Wim Beekman ligt het anders. "Het gaat om een incident bij de Graafschap uit, waarbij een steward bedreigd en tegen de grond gegooid werd door een supporter. Van stewards en politiemensen blijf je gewoon af. De KNVB spreekt vervolgens een straf uit", vertelt Beekman.
Beekman benadrukt dat het om een individueel geval gaat. "We zijn heel tevreden met Brigata als supportersclub en hebben ook maandelijks goed overleg met ze. Ik snap de frustratie en ik vind de straf ook wat aan de hoge kant, maar we hebben wel regels met elkaar afgesproken", zegt Beekman.
De supportersvereniging laat weten morgen met een verklaring op haar website te komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.