Verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis Emmen gaan toch dicht

Het is niet gelukt om kinderartsen te vinden (Rechten: Treant Zorggroep)
Het is niet gelukt om kinderartsen te vinden (Rechten: Treant Zorggroep)
EMMEN - De afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis Emmen gaan dicht. Het is niet gelukt om vier kinderartsen te vinden.
Per 18 december sluit het Scheper Ziekenhuis de deuren van de kinderafdeling en moeten vrouwen bij een ander ziekenhuis bevallen. Bijvoorbeeld bij ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen of het Refaja in Stadskanaal. De sluiting is tijdelijk, zo is op de
van Treant te lezen.

Niet alles dicht

De dagbehandeling kinderen en de polikliniek Kindergeneeskunde blijven doordraaien. Dat geldt ook voor de polikliniek Gynaecologie, de verpleegafdeling Gynaecologie en de gynaecologische operaties in Emmen. Het spreekuur voor zwangere vrouwen blijft ook bestaan.
Treant had een week de tijd om de kinderartsen te vinden. Een lastige klus omdat het tekort aan kinderartsen al jaren speelt.
Lees meer: Verloskamers en kinderafdeling Scheper Ziekenhuis Emmen maandag niet dicht
Tot 18 december
De afdeling kon tot 18 december open blijven omdat twee kinderartsen van het UMCG en kinderartsen van de Treant-ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen bij konden springen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.