Amir blijft onder toezicht

GRONINGEN - De 10-jarige Amir blijft onder toezicht staan, dat bepaalde de rechtbank vandaag. De ondertoezichtstelling wordt met een half jaar verlengd.
Marianne Bathoorn uit Emmen staat het gezin al zes jaar bij. Ze is niet blij met de uitspraak: "Dit geeft veel stress. Er moet rust komen in het gezin."

Ze vertelt dat Amir achteruitgaat. ''Om de haverklap wordt het gezin gecontroleerd en worden de ouders in de weg gezeten." 

'Onmenselijk'
Ook de advocaat van het gezin Joancy Breeveld is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep, om de ondertoezichtstelling er helemaal af te krijgen. ''Het is onmenselijk. Ontzettend belastend voor het gezin. Ze worden overdreven gecontroleerd. Zo bouw je geen vertrouwen op".

De rechtbank komt nog met een onderbouwing voor de uitspraak. 

Oude situatie
Breeveld heeft het idee dat er alleen maar gekeken is naar de oude situatie terwijl het gezin heel veel zelf heeft gedaan om de situatie te verbeteren.  "Ouders hebben heel veel zelf georganiseerd: medicatie, matras en een woning." 

Uit huis geplaatst
In september van dit jaar werd de terminaal zieke jongen door de kinderbescherming weggehaald bij zijn ouders. De ouders vochten dit aan. In oktober mocht Amir weer terug. Het gezin kreeg een aangepaste woning in Groningen.
Deel dit artikel: