Inwoners Coevorden positief over opknapbeurt stationsgebied

COEVORDEN - De grote opknapbeurt die gepland staat voor het stationsgebied van Coevorden levert veel positieve reacties op. Dat bleek vanavond bij een goed bezochte bijeenkomst in het gemeentehuis.
Tientallen belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om de plannen voor het stationsgebied te bekijken. Er was onder andere een 3D-film te zien, waarop valt te zien hoe de metamorfose er uit komt te zien. "Het gebied gaat flink op de schop", aldus wethouder Jeroen Huizing. "En dat is ook nodig, want het is nu niet het meest aantrekkelijke deel van de stad."

Compensatiegeld
In totaal wordt er 16 miljoen geïnvesteerd. Ironisch genoeg komt een flink deel van dat geld uit de pot compensatiegeld voor het niet doorgaan van de snelle spoorverbinding tussen Groningen en de randstad, het zogeheten RSP-geld. Omdat goederentreinen niet meer op het station hoeven te rangeren kan Coevorden met minder sporen toe. Daardoor ontstaat ruimte voor bussen, parkeren en meer groen.

Tunnel
Maar meest in het oog springend is toch wel de onderdoorgang. Deze tunnel komt op vier meter diepte te liggen en wordt 23 meter lang. Kunstenaar Hans Muller uit Rotterdam maakt er een kunstwerk in, waarbij licht door aluminium platen valt. "De tunnel zal daardoor vriendelijk ogen en er is altijd licht in de tunnel", aldus Muller. De tunnel zorgt er ook voor dat de vestingstad niet langer doorsneden wordt door het spoor.

De reacties in de zaal zijn zeer positief. Termen als 'aanwinst' en 'mooi' zijn regelmatig te horen. Wel vinden bezoekers het jammer dat het stationsgebouw zelf niet wordt verfraaid. "Dat is een zaak van de spoorwegen", aldus wethouder Huizing.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Coevorden Coevorden stationsgebied
Deel dit artikel: