Henk en Grietje verkopen al 25 jaar kerstbomen in Tynaarlo

TYNAARLO - Ze begonnen met twintig bomen, maar inmiddels zijn dit er veel meer. Mensen uit Tynaarlo en omstreken weten Henk en Grietje Ebels uit Tynaarlo al 25 jaar te vinden voor hun kerstboom.
Grietje verkocht vroeger chrysanten uit hun tuin. Dit kon in de winter niet, daarom opperde ze het idee om kerstbomen te verkopen. Henk stemde ermee in en zo begonnen ze in 1992 met ongeveer twintig bomen hun eigen kerstboomhandeltje. "Gewoon voor de gezelligheid", zegt Henk.

Meer dan een hobby
Hun hobby liep daarna uit de hand. Halverwege de jaren negentig beleefden ze hun piekjaren. Henk: "Toen verkochten we wel duizend kerstbomen. Als de vrachtwagen aankwam stonden er al mensen te wachten. Ze konden meteen de boom aanpakken, afrekenen en meenemen."

Klantenkring
Het stel heeft na al die jaren een vaste klantenkring opgebouwd. "Allemaal mensen uit Tynaarlo, Vries en een enkeling van daarbuiten", vertelt Grietje. "Sommigen komen met kruiwagens en skelters hun boom halen. Als het niet te druk is, nodigen we ze uit voor een kopje koffie in het schuurtje waar de kassa staat. We doen het nog steeds vooral voor de gezelligheid."

Volgens Henk levert de handel niet zoveel op. "Van de opbrengst gaan we meestal in de zomer op vakantie, maar niet naar Gran Canaria, hoor."

Een beetje hulp
Van de 25 jaar heeft het stel al 17 jaar hulp van de inmiddels 82-jarige vader van Grietje, Harm Bronsema.


Het vreemdste verzoek aan Henk en Grietje was een klant die graag een boom wilde van negen meter. Dat was nog niet zo vreemd, aangezien het stel destijds zulke grote kerstbomen wel verkocht. Maar voor de man zelf bleek de grote boom erg onhandig. 
Meer over dit onderwerp:
kerstbomen tynaarlo kerst Ebels vries 25 jaar Tynaarlo
Deel dit artikel: