​Lentis biedt vaste contracten aan om personeelstekort op te lossen

ZUIDLAREN - Instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg kampen met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Lentis gaat dat probleem tegen door nieuwe werknemers een vast contract aan te bieden.
Lentis is de overkoepelende naam van geestelijke gezondheids- en ouderenzorg in de provincie Groningen. Ook zijn er een paar vestigingen in Drenthe te vinden.

Heleboel vacatures
"We hebben een heleboel vacatures", zegt Martin Sitalsing, bestuursvoorzitter bij Lentis. "We kunnen wel zo'n honderd mensen extra gebruiken. Het is lastig om personeel te vinden. Maar we merken dat het aanbieden van een vast contract een grote aantrekkingskracht heeft op jonge mensen."

Zekerheid
Dat verrast Sitalsing wel enigszins. "We dachten dat jonge mensen tijdelijke contracten geen probleem vinden. Dat ze om de paar jaar van baan willen veranderen en niet zo hechten aan een vast contract. Maar jonge mensen willen blijkbaar ook zekerheid."

Opleiden
Door het tekort aan gekwalificeerd personeel, ontstaan bij veel zorginstellingen wachtlijsten. Sitalsing: "Die wachtlijsten worden wel groter en het probleem van personeelstekort is hier nijpender dan in het rest van Nederland." Om toch gekwalificeerd personeel te vinden, heeft Lentis iemand aangetrokken om de werving te verbeteren. "Daarnaast zijn we heel actief op social media en proberen we als noordelijke instellingen te laten zien hoe mooi het werk-wonen hier is."

Het aanbieden van vaste contracten is volgens Sitalsing niet de enige manier om dat op te lossen. "We zijn in gesprek met het onderwijs om opleidingen beter te laten aansluiten op de praktijk. Nu zijn mensen vaak nog niet volledig gekwalificeerd als ze klaar zijn met hun opleiding. Wij zoeken breed en direct inzetbaar personeel, dat volledig gekwalificeerd is."

Deel dit artikel: