Kees Dijkstra: van boze buurtwacht naar politicus in Emmen?

EMMEN - Kees Dijkstra uit de wijk Angelslo is misschien wel de opvallendste kandidaat op de kieslijst van de politieke partij LEF! in Emmen. De 56-jarige Dijkstra werd vooral bekend, omdat hij op de barricaden klom om sociale problemen in zijn wijk op te lossen. Over de politiek was hij zeer kritisch, maar nu gaat hij zelf voor een zetel.
Jazeker, Kees Dijkstra is nog altijd bevlogen en geen spat veranderd. In het verleden liet hij zich over de politiek niet al te lovend uit. "Het was voor mij een hele moeilijke beslissing, ik heb er lang over nagedacht. Maar ik ga het wel doen, voor 200 procent."


Dijkstra, in het dagelijks leven conciërge op een grote scholengemeenschap in Emmen, is tot de conclusie gekomen dat politiek wel werkt. "Ik heb het in onze wijk gezien. Daar waren problemen. Uiteindelijk heeft de politiek toch geluisterd en hebben we samen goede dingen kunnen bereiken. We zijn uiteindelijk toch gehoord."

Niet aan de zijlijn
Dijkstra vergelijkt het met zijn geliefde voetbalclub. "Als er bij Drenthina geen mensen zijn die kaartjes willen verkopen, of achter de bar willen staan, dan gebeurt er ook niks. Zo is het ook in de politiek. Je kunt wel aan de zijlijn blijven staan en roepen, maar ik wil de mouwen opstropen en me sterk maken voor de wijken en de samenleving."

Dat Dijkstra voor LEF! probeert in de raad te komen ligt voor hem voor de hand. "Harry Leutscher van die partij heeft ons in de wijk flink geholpen en er is echt een soort klik ontstaan. Ook spreekt het me aan dat het een lokale partij is, die zich onafhankelijk van landelijke krachten met onze gemeente bezig kan houden."