Actie Samen voor de Voedselbank brengt ruim 180.000 euro op

ASSEN - De actie Samen voor de Voedselbank heeft dit jaar in totaal 181.566,60 euro opgebracht. Dat werd bekend tijdens de finale-uitzending op TV Drenthe.
Het bedrag is de optelsom van alle cheques en de waarde van de producten die de afgelopen week zijn geschonken. Voorzitter Harrie Timmerman van de vier Drentse voedselbanken is opnieuw blij verrast met dit bedrag.

Wat er in totaal binnenkwam:
- 4061 kratten
- 57.907 producten
- 36.500,00 euro aan extra cheques. Dit zijn cheques voor culturele activiteiten voor mensen die gebruikmaken van de Voedselbank. 

Producten
De inzameling richtte zich vooral op houdbare levensmiddelen. Zo kwamen onder meer 1000 kilo aardappelen, meer dan 3000 blikken soep, 2500 pakken rijst en 3000 pakken macaroni binnen.

Vrachtwagens
Er zijn zoveel goederen ingezameld dat de vrachtwagens van COOP en het noordelijk distributiecentrum van de voedselbank komende maandag moeten worden ingezet om alle goederen van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

Ambassadeurs
Een week lang voerden de inwoners van de provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Met behulp van zes ambassadeurs, werden vele Drentse bedrijven en instellingen bezocht. Dit leverde behalve veel geld, ook veel grote partijen op zoals 3600 flessen schenkstroop, 500 rookworsten en 1000 pakken bakmix.

Verder stonden er overal vrijwilligers van de voedselbanken te flyeren in deelnemende supermarkten en hielpen Drentse serviceclubs mee met de inzameling. Zo zetten in Hoogeveen de Soroptimisten en de Rotaryclub zich in om zoveel mogelijk producten in te zamelen, en in Assen deden de Lions dat.

Culturele uitjes
Hoewel de actie zich vooral op levensmiddelen richtte, kwamen er ook kaarten binnen om gebruikers van de voedselbank een leuk uitje te bezorgen. Zo mogen 100 mensen een avond gratis eten bij Van der Valk in Assen, kunnen 250 mensen naar de nieuwjaarsproductie Once Upon a Dream van de Nieuwe Kolk in Assen en mogen alle cliënten van voedselbanken in Drenthe komend jaar een keer gratis naar een van de vijf grote Drentse musea.

Meer dan 30.000 euro
Het gaat dan om het Drents Museum in Assen, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Hunebedcentrum in Borger en De Buitenplaats in Eelde. Samen met Kunst & Cultuur Drenthe besloten de musea samen de gratis toegangskaarten voor komend jaar weg te geven. De culturele gift heeft een waarde van meer dan 30.000 euro.

In onze provincie maken ongeveer 3500 mensen gebruik van de voedselbank.
Meer over dit onderwerp:
Assen Samen voor de Voedselbank voedselbank
Deel dit artikel: