Interzorg gaat weer zelf koken en wassen in nieuw facilitair centrum

ASSEN - Zorgorganisatie Interzorg gaat in Assen een facilitair centrum bouwen, waardoor het eten en de wasserij weer in eigen beheer komen.
Nu wordt het eten door een externe partij bereid en ook de was wordt buiten de deuren van Interzorg afgehandeld.

De zorgorganisatie wil hiermee kosten besparen en daarnaast gaat de kwaliteit van bijvoorbeeld het eten ook nog eens omhoog.

"We gaan het eten in eigen huis bereiden, op een natuurlijke en eerlijke manier. En het liefst ook streekgebonden en seizoensgebonden. We hebben ook gekeken naar het wasproces. We wassen 700.000 kilo per jaar. Nu doet een externe partij dat. Maar het gebeurt regelmatig dat was lang wegblijft of kwijtraakt", vertelt Elly van der Woude van Interzorg in het Radio Drenthe-programma Cassata.

Facilitair centrum
"We gaan een facilitair centrum realiseren op het Messchenveld in Assen. We zitten in de laatste plannenmakerij. In dat centrum komen een keuken en een wasserij voor onze negen verzorg- en verpleeghuizen."

Het nieuw te bouwen centrum wordt geen eigendom van Interzorg. 
Van der Woude: "De keukenleverancier blijft bijvoorbeeld eigenaar van de keuken en de leverancier van de wasserij blijft ook eigenaar. We sluiten in principe een contract voor tien jaar met een mogelijke verlenging van vijf jaar. Hierdoor slepen we geen grote investering achter ons aan." De bouw gaat zo'n zeven tot acht miljoen euro kosten.

Van der Woude gaat er vanuit dat volgend jaar rond deze tijd alles klaar is. Ze besluit: "En uiteindelijk leidt dit tot meer handen aan het bed. Want alleen ons eten al wordt op jaarbasis 200.000 euro goedkoper. Dat zijn al zes mensen extra fulltime aan het bed."

Interzorg
Interzorg heeft negen verpleeg- en verzorgingshuizen in Noord-Drenthe. Zo'n 800 cliënten verblijven binnen de muren van Interzorg en 400 daarbuiten. Bij het bedrijf werken zo'n 1200 mensen.
Deel dit artikel: