Museum Huize Venendal geopend: we zetten Hoogeveen weer op de kaart

HOOGEVEEN - Hoogeveen heeft sinds zaterdag weer een museum waar kunstenaars hun werk kunnen exposeren. Het gaat om museum Huize Venendal, dat gevestigd is in het eeuwenoude pand waar tot 2015 museum De 5000 Morgen was gevestigd.

Wethouder Erik Giethoorn verrichtte onder grote belangstelling de officiële opening. Nadat hij een wit lint had doorgeknipt konden de genodigden een kijkje nemen in het museum. Daar zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien.

Trots
Woordvoerder Kristian Kreeft van het museum is trots. “Het is allemaal heel snel gegaan. Vorig jaar is dit pand verkocht, maar de eigenaar gebruikt maar de helft van het gebouw voor kantoorruimte, de andere helft was leeg. Tijdens de kunstroute ontstonden er gesprekken met kunstenaars en uiteindelijk heeft dat geleid tot museum Huize Venendal.”

Kreeft vindt het belangrijk dat er weer een plek is waar kunstenaars uit diverse hoeken hun creaties kunnen tonen aan het publiek. “Dit museum vult duidelijk een gat en we hopen dat we Hoogeveen zo weer meer op de kaart kunnen zetten.”

De komende tijd zijn in het nieuwe museum onder andere winterse schilderijen te zien van Wim Blom en werken van schilder Ivo Winnubst. Ook kunstenaar Joss Jansen uit Fluitenberg heeft er schilderijen hangen. “Het is geweldig dat deze mogelijkheid er is”, juicht Jansen. “Ik woon en werk hier nu zeven jaar en heb steeds naar zo’n mogelijkheid gezocht. Dit is echt geweldig.”
Meer over dit onderwerp:
gemeente Hoogeveen Huize Venendal
Deel dit artikel: