Olhaco sluit 2017 af met zevende nederlaag op rij

VOLLEYBAL - Olhaco heeft in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet weten te breken met een slechte serie. De mannen van coach Dennis Luider incasseerden in de Topdivisie de zevende opeenvolgende verliespartij. Het eveneens laaggeklasseerde Hengelo ging met de volle buit aan de haal: 2-3.

Voor Olhaco was de nederlaag voor eigen publiek een zure. De equipe uit Hoogeveen kwam met 1-0 en 2-1 in sets voor, maar wist de voorsprong dus niet vast te houden. Vooral in de vierde set beleefde Olhaco een flinke terugval, waar Hengelo gretig van profiteerde.

Vanaf het begin waren beide teams nog flink aan elkaar gewaagd. Olhaco had de betere opening (25-22), maar Hengelo kwam in de tweede set op gelijke hoogte (23-25). In het derde bedrijf zette de thuisploeg een flinke stap richting de overwinning, door met 25-23 aan het langste eind te trekken.

In de vierde set begon de motor van het gemankeerde Olhaco echter te sputteren. Hengelo nam een flinke voorsprong en gaf die marge niet meer uit handen, ook al vocht de Drentse formatie zich nog wel op het tandvlees terug (23-25). In de eenzijdige beslissende vijfde set was de spanning in Sporthal Trasselt echter ver te zoeken (10-15).

Door de nederlaag blijft Olhaco op de tiende plaats steken, met elf punten uit evenveel wedstrijden. De eerstvolgende klus is in 2018 op zaterdag 13 januari, uit tegen Bedum.
Meer over dit onderwerp:
Olhaco Volleybal Hoogeveen Topdivisie
Deel dit artikel: