FC Klazienaveen ruim langs DZOH

VOETBAL - FC Klazienaveen gaat als runner up de winterstop in. De ploeg van trainer Casper Goedkoop won de laatste wedstrijd van 2017 bij DZOH met 6-1 en blijft koploper Pelikaan S. aardig volgen. Het verschil met de gedoodverfde kampioen is vier punten, maar Klazienaveen heeft wel een duel minder gespeeld.
DZOH, dat de afgelopen drie duels won, kreeg even een lesje in effectiviteit. "Maar onze doelstelling is handhaven en het gaat echt prima tot nu toe, al is dit natuurlijk wel flink balen", aldus DZOH-trainer Martin Drent.
De thuisclub begon niet eens zo slecht aan het duel, maar keek na amper 10 minuten wel tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Thyrann Lambers, die profiteerde van een slippertje van DZOH-doelman Bas Koopman. Kort na de 0-1 ging Koopman opnieuw in de fout bij een vrije bal. De keeper kwam ver uit, maar Nick van der Sleen toucheerde de bal net iets eerder: 0-2. In de 23e minuut was het duel beslist toen Patrick Bloemberg een corner volledig vrijstaand binnen mocht koppen.
DZOH-speler Farid Boughaleb werd kort na de 3-0 met direct rood uit het veld gestuurd, wegens natrappen. Tegen de tien Emmenaren scoorde Klazienaveen al snel de 0-4. Opnieuw was het Van der Sleen. Hij reageerde attent op een vrije bal van Bloemberg, die met moeite werd gekeerd door Koopman. In de 38e minuut deed de thuisclub iets terug. Een fraaie aanval over rechts werd afgerond door Bastin Boer. Maar het slotakkoord van de eerste helft was voor de gasten. Patrick Bloemberg scoorde uit een vrije bal zijn tweede van de avond en de kleine captain van Klazienaveen deed dat opnieuw met het hoofd.
In de tweede helft was het voor iedereen een lange zit. DZOH streed om een grotere afgang te vookomen, terwijl Klazienaveen het vanzelfsprekend wel goed vond. De huidige nummer 2 in de 2e klasse J scoorde nog één treffer via Jasper Woelders. Eindstand dus 1-6.

Vanavond in Onze Club een uitgebreide samenvatting van DZOH - FC Klazienaveen. De uitzending begint om 18.30 uur.