Abbingh pakt brons met handbalsters op WK

Abbingh juicht met Oranje (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
Abbingh juicht met Oranje (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
HANDBAL - Lois Abbingh heeft met de Nederlandse ploeg de troostfinale gewonnen op het WK in Duitsland. De handbalsters van bondscoach Helle Thomsen waren te sterk voor Zweden: 24-21.
Abbingh, oud-speelster van E&O, had vrijdag met Oranje kansloos de halve finale verloren. Titelverdediger Noorwegen was veel te sterk en won met 32-23. Ondanks die ruime nederlaag kan Abbingh terugblikken op een uitstekend toernooi. Ze was met grote regelmaat de uitblinker aan Nederlandse zijde.
Ook in de strijd om het brons liet Abbingh zich weer van haar beste kant zien. Met vijf treffers speelde ze een prominente rol in de eerste helft. Nederland zocht met een 14-8 voorsprong de kleedkamer in Hamburg op, maar na de pauze draaiden de rollen om. Binnen een kwartier verdween een 16-9 voorsprong als sneeuw voor de zon.

Rode kaart

Hoewel Oranje in de slotfase verder moest zonder vaste waarde Yvette Broch (rode kaart), vielen de puzzelstukjes toch nog op de juiste plaats. Met nog drie minuten te spelen greep Nederland weer de leiding en maakte het vervolgens af.
Op het WK van twee jaar geleden veroverde Oranje een historische zilveren medaille. Noorwegen was toen duidelijk een maatje te groot in de finale.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.