Wielens geeft SVBO lucht met vier treffers tegen FC Assen

VOETBAL - Hij kende de nodige tegenslagen vanwege langdurige blessures, maar SVBO-aanvaller Maarten Wielens lijkt weer helemaal de oude. Tegen FC Assen schoot hij hoogstpersoonlijk zijn club naar een 4-1 zege.

Wielens heeft niets met camera's of microfoons, dus bedankte hij na afloop vriendelijk voor een interview en dus deed SVBO-trainer Rolf Veneboer het woord. "Maarten laat liever zijn voeten spreken, zullen we maar zeggen. Maar het is voor hem natuurlijk geweldig. Ook voor ons hoor, want dit was een belangrijk duel. Door de zege, die ik overigens wel verdiend vond, staan we vijf punten boven de rechtstreekse degradatiestreep en we hebben zelfs nog een duel minder gespeeld."

Bekijk hier: de laatste uitzending van Onze Club in 2017

FC Assen had waarschijnlijk lang het gevoel dat er in Barger-Oosterveld iets te halen viel. Kansen kreeg de ploeg van trainer Harold Wekema ook wel, maar in de afronding bleken de Assenaren niet koelbloedig genoeg en in verdedigend opzicht was het op cruciale momenten gewoon heel zwak. Zo waren twee treffers van Wielens eigenlijk cadeautjes.

Allesandro Hut scoorde bij een 2-0 stand nog wel de aansluitingstreffer, maar echt hoop kon de hekkensluiter in de 1e klasse F daar niet uit putten. Sterker nog, in dezelfde minuut scoorde Wielens zijn derde van de middag.

SVBO klimt door de zege naar plek acht, met 13 punten uit 10 duels. FC Assen staat laatste, met 6 uit 11. Het gat met de ploegen die veilig staan (en geen nacompetitie hoeven te spelen) is inmiddels 7 punten. Het gat met de ploegen die net boven de rechtstreekse degradatiestreep staan (en dus wel in de herkansing moeten) is met drie punten nog te overzien.

Meer amateurvoetbal
Uitslagen zondagamateurs
FC Klazienaveen ruim langs DZOH
Germanicus krijgt te weinig tegen Stadskanaal
Achilles 1894 speelt gelijk in topper tegen Silvolde
Alcides pijnigt Noordster met acht doelpunten
Meer over dit onderwerp:
voetbal amateurvoetba SVBO FC Assen Onze Club
Deel dit artikel: