Tankstation met duurzame brandstoffen naar Assen

ASSEN - Assen krijgt een bijzonder tankstation met duurzame brandstoffen. Het bedrijf DCB Energy uit Spijkenisse gaat als eerste in het Noorden waterstof verkopen.
Het bedrijf heeft 1,5 hectare grond gekocht op het bedrijventerrein Assen-Zuid, aan de oostkant van de A28. Het te bouwen tankstation wordt een station met duurzame brandstoffen. Naast waterstof gaat het ook CNG en LNG verkopen. Daarnaast komt er een bewaakte parkeerplaats voor 23 vrachtwagens. De zogenoemde energy hub moet er eind volgend jaar staan.

'Assen een goed punt'

Bas Hollemans van DCB Energy is enthousiast over plannen voor Assen. "Het is de bedoeling dat langs de grote wegen in Europa om de zoveel kilometer een tankstation komt waar je LNG, waterstof en CNG kunt tanken. Assen is daarvoor een heel goed punt." In totaal wil het bedrijf vijftien stations in Nederland openen.
In het tankstation komen de verschillende brandstofpompen onder een luifel. Daarnaast komt er een bewaakte parkeerplaats bij voor vrachtwagens en er moet ook horeca verschijnen.

Waterstof

Op dit moment rijden er nog weinig auto's op waterstof. Maar Hollemans denkt dat daar verandering in komt. "Waterstof wordt erg belangrijk. Fabrikanten van auto's worden tegenwoordig door de EU en ook door de Nederlandse overheid gestimuleerd om auto's te leveren op waterstof. Toyota en Hyundai doen dit al en ook de Duitse autofabrikanten zijn daar mee bezig."

Partners gezocht

Er is nog een klein voorbehoud voor de komst van het nieuwe tankstation. Hollemans: "Wij zoeken nog partners die waterstof komen tanken. We willen bijvoorbeeld contracten afsluiten de gemeente Assen, busmaatschappijen en taxibedrijven, want er moet een minimaal aantal auto's zijn die van onze service gebruik gaan maken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.