Omroepen in Borger-Odoorn begraven strijdbijl en gaan weer samenwerken

De overeenkomst wordt bezegeld met een handdruk (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
De overeenkomst wordt bezegeld met een handdruk (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
EXLOO - De lokale omroepen RTV Borger-Odoorn en RTV1 hebben de strijdbijl begraven en gaan weer samenwerken. RTV Borger-Odoorn blijft radio maken voor de gemeente en RTV1 gaat televisie verzorgen.
De omroepen werkten al eerder samen binnen de streekomroep RTV1, maar de programmamakers in Borger-Odoorn besloten om de samenwerking te beëindigen. RTV Borger-Odoorn vond de financiële risico’s die gepaard gaan met het aanbieden van tv te groot. De omroepen streden vervolgens beiden om de zendmachtiging in Borger-Odoorn.

Lees meer: Lokale omroep Borger-Odoorn breekt met Groningse partners

Maar na een aantal gesprekken onder leiding van wethouder Albert Trip zijn de problemen voorbij. De omroepen hebben in het gemeentehuis de vrede getekend en gaan in elk geval vijf jaar samen optrekken. "Het is een gedenkwaardig moment, zo vlak voor Kerst", aldus wethouder Trip.
RTV Borger-Odoorn, met de studio in 2e Exloërmond, blijft radio verzorgen voor de gemeente, aldus voorzitter Roel Withaar. En RTV1, met studio’s in Veendam en Stadskanaal, gaat televisie maken in de Drentse gemeente. "Het is een mooie oplossing, iedereen is hier blij mee", zegt Theo Mooijman van RTV1. Hij verwacht dat de redactionele samenwerking ook weer zal groeien.
De gemeenteraad van Borger-Odoorn moet nog instemmen met de samenwerking, maar de omroepen rekenen op groen licht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.