'Stadskanaal moet aanhaken bij Drentse zorgtafel over Treant'

STADSKANAAL - Een overgrote meerderheid van de raad in Stadskanaal wil dat de gemeente aanhaakt bij de zogeheten zorgtafel van de provincie Drenthe.

Het is de bedoeling dat de provincie Drenthe, zorgverzekeraars, Zorgbelang Drenthe en Treant aan de zorgtafel komen te zitten. En nu moet Stadskanaal dus ook aanschuiven, schrijft RTV Noord. De raad wil dit om zo de toekomst van het Refaja Ziekenhuis op de langere termijn te waarborgen.

Het ziekenhuis in Stadskanaal valt onder Treant, net als het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Aanleiding van de zorgtafel is de sluiting van de afdeling verloskunde en de kinderafdeling in het Scheper Ziekenhuis. De Drentse politiek vindt dat onacceptabel.

'Vragen over Refaja blijven'
Zorgen zijn er ook in Stadskanaal. "De zorgen over het Refaja Ziekenhuis blijven, ondanks de vinger aan de pols, voortsluimeren", zegt CDA-fractievoorzitter Gert Jan Boels tegen RTV Noord. "Treant Zorggroep heeft weliswaar veel toegezegd, maar over de langere termijn zijn we nog altijd niet gerustgesteld."

PvdA-voorman Egbert Hofstra sluit zich daarbij aan. "Als ik lees dat Treant het op termijn heeft over mogelijke nieuwbouw op een andere locatie, is het de vraag wat dat betekent voor ziekenhuiszorg in Stadskanaal. Door mee te praten aan de Zorgtafel kunnen we die zorg uiten."
Deel dit artikel: