Stelling: Ouders zijn verantwoordelijk voor werkende fietsverlichting

Zijn ouders verantwoordelijk voor fietsverlichting van hun kinderen? (Rechten: ANP/Jerry Lampen)
Zijn ouders verantwoordelijk voor fietsverlichting van hun kinderen? (Rechten: ANP/Jerry Lampen)
ASSEN - Het zijn letterlijk donkere dagen voor Kerst. De politie controleert mede daardoor extra op werkende fietsverlichting.
In Assen heeft de politie vanochtend binnen het half uur 18 fietsers zonder licht beboet. Gisterochtend heeft de politie in Assen binnen een kwartier 10 fietsers bekeurd voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting.

Lees meer: Burgemeester deelt fietslampjes uit in Assen

"Zonde van het geld, maar belangrijker nog: je loopt grotere risico's in het verkeer", laat de politie weten. "Zorg dat je goed zichtbaar bent."
Stelling
Moeten ouders zich verantwoordelijk voelen voor werkende fietsverlichting van hun kinderen? Of zijn kinderen zelf verantwoordelijk voor het op orde hebben van fietsverlichting?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over lijstjes: Ik ben gek op al die ranglijstjes aan het eind van het jaar. Ruim 83 procent is het daar niet mee eens. In totaal brachten 1.223 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.