Bewoners Parc Sandur Emmen boos over geplande camping Retropop

EMMEN - Een camping vol feestvierende bezoekers van Retropop op acht meter afstand van huizen. Dat is het schrikbeeld voor een groep bewoners van de wijk Parc Sandur in Emmen.
"We zijn niet tegen een camping, maar niet op deze manier", aldus buurtbewoner Yvonne den Outer.

Het bewuste stuk grond is in de loop van de jaren een geliefd stukje natuur geworden, waar bewoners van de wijk graag wandelen. Maar nu Retropop gaat uitgroeien tot een tweedaags evenement zijn er plannen voor een camping. 

'Aan het lijntje gehouden'
De bewonersgroep is lange tijd in gesprek geweest met de eigenaar van het terrein en met de gemeente. "In eerste instantie allemaal constructief. We hebben ons zelfs een jaar rustig gehouden, we vertrouwden op een goede oplossing. Maar we voelen ons nu aan het lijntje gehouden en bedrogen", zegt Den Outer.

Volgens Den Outer is de gemeente doof voor de kritiek uit de wijk. "Wethouder Van der Weide zegt doodleuk dat we een wijk zonder voorzieningen zijn, we tellen gewoon niet mee. Maar we mogen wel OZB betalen."

Niet wenselijk
Ook de wijkvereniging is niet te spreken over het plan voor de camping. "Een camping op maar acht meter afstand van woningen is niet wenselijk", aldus secretaris Jolanda van der Graaf.

Retropop heeft nog geen vergunning aangevraagd voor de camping, maar heeft de plannen in een mail aan de bewoners wel bevestigd. 

In gesprek
De gemeente Emmen laat weten met alle partijen in gesprek te willen op het moment dat er een aanvraag komt. "Indien nodig gaan we ook naar alternatieve locaties kijken", aldus woordvoerder Tymen Corporaal.

Het huidige bestemmingsplan, dat nog uit 2009 stamt, staat de vestiging van een camping toe. De richtlijn van 50 meter afstand geldt volgens de woordvoerder voor nieuwe situaties en daar is in het geval van Parc Sandur geen sprake van.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen Parc Sandur Retropop
Deel dit artikel: