Eelde voegt Nice toe aan bestemmingen

EELDE - Luchthaven Eelde kan voorzichtig juichen. Op de dag dat de luchthaven het nieuws verwerkt dat er een gat in het investeringsplan zit van 6 miljoen, komt er een nieuwe lijndienst naar Nice. In de zomer gaat Nordica Air op 17 zaterdagen vliegen naar de mediterrane stad.
Financiele problemen
De gemeenteraad in Groningen besloot gisteravond om maximaal 6 miljoen euro te steken in de luchthaven. Daarmee moest de gemeente terugkomen op de eerdere toezegging van 12 miljoen. Volgens commercieel directeur Bowy Odink is het "jammer, maar is een oplossing aan de aandeelhouders". De provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen en Tynaarlo hebben eerder al laten weten dat ze het verschil niet willen bijpassen.

Investeren
Het geld maakt onderdeel uit van een investeringsplan van in totaal zo'n 46 miljoen euro, waarbij in tien jaar onder meer de terminal wordt verbouwd. Ook moet er flink worden geïnvesteerd in de brandweer en bijvoorbeeld scan-apparatuur voor de marechaussee.

Tekorten
De luchthaven kampt de laatste jaren met oplopende tekorten. Dit jaar kan dat oplopen tot 4 miljoen euro. Wel maken dit jaar een recordaantal reizigers gebruik van de luchthaven. In 2018 worden 267.000 reizigers verwacht.
Meer over dit onderwerp:
Airport Eelde Nice Bowy Odink Eelde
Deel dit artikel: