Duurzaam crematorium voor Eelderwolde

EELDERWOLDE - Eelderwolde heeft sinds vorige week een duurzaam crematorium. Het crematorium is naar eigen zeggen het eerste in Nederland dat aan de BREEAM-NL duurzaamheidsnormen voldoet.
Het dak van het crematorium is bekleed met zonnepanelen en ook de rest van het gebouw is volgens manager Ingrid Stevens zo duurzaam mogelijk gebouwd.

Bio-afbreekbare urnen

"Vanaf de eerste steen voldoet elk moertje, elk stukje hout aan de duurzaamheidscriteria. Daarnaast hebben we bio-afbreekbare urnen en serveren we suikerklontjes in plaats van suikerzakjes", vertelt Stevens.
Het terrein is nu nog flink modderig, maar in het voorjaar moet er een grote tuin komen waar nabestaanden de as van hun dierbaren kunnen verstrooien. Stevens: "Maar je mag de urn ook meenemen naar huis, begraven of bijzetten in een urnenzaal."
Al is het crematorium pas sinds vorige week onofficiële geopend, het is al aardig in trek. Er werden al acht crematies gehouden in Eelderwolde. De officiële opening is op 8 februari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl