Henk Kuipers blijft maand langer vastzitten

Henk Kuipers blijft op last van het OM langer vastzitten (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Henk Kuipers blijft op last van het OM langer vastzitten (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
LEEUWARDEN/EMMEN - No Surrender-leider Henk Kuipers blijft een maand langer achter de tralies. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden besloten.
Vandaag verschenen
. Het OM wilde dat Kuipers een maand langer in voorarrest blijft zitten. De rechter gaat daarin dus mee. Ook advocaat Roy van der Wal was het daarmee eens.

Verhoren volgende week

"Er staan verhoren gepland in de eerste week van januari. Tot die tijd blijft hij vastzitten. Daar hadden we ook rekening mee gehouden", zegt Van der Wal. Tot nu toe heeft Kuipers niks gezegd, omdat zijn advocaat eerst wil weten wat er in het dossier staat. "Het onderzoek loopt vanaf begin 2014, dus dat is een behoorlijk dik dossier", aldus Van der Wal.
Volgende week gaat de 53-jarige Emmenaar volgens zijn advocaat voor het eerst een verklaring afleggen.

Lees meer: Captain Henk Kuipers van No Surrender opgepakt voor mishandeling en bedreiging

De baas van de motorclub wordt verdacht van afpersing, diefstal met geweld, valsheid in geschrifte en het leiding geven aan een criminele organisatie. Hij werd op 12 december door een arrestatieteam opgepakt.
In dezelfde zaak zit ook een 59-jarige man uit Sneek opgepakt. Ook hij blijft een maand langer in voorarrest.

Lees meer: OM onderzoekt mogelijkheid om No Surrender te verbieden

De 18-jarige zoon van de No Surrender-voorman zit vast op verdenking van twee ontvoeringen, waarbij beide slachtoffers zouden zijn mishandeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.