Oudejaarsvereniging Zorgvlied stunt met letters Lelystad Airport

De letters van het vliegveld waren even op vakantie naar Zorgvlied (Rechten: Tied Zat)
De letters van het vliegveld waren even op vakantie naar Zorgvlied (Rechten: Tied Zat)
ZORGVLIED - Oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied heeft de metershoge letters van Lelystad Airport meegenomen als oudejaarsstunt. De letters stonden langs de doorgaande weg bij het vliegveld.
In de nacht van 10 op 11 december nam de groep de letters mee en liet de letters S, T, O en P achter, zodat er een tijdje
stond. Tied Zat wil met de actie aandacht vragen voor de onrust die is ontstaan over de uitbreiding van het vliegveld.

Aanvliegroute

De vereniging is daar op zich niet tegen, maar is geen voorstander van de geplande aanvliegroute die over de omgeving van Zorgvlied gaat. Dat vliegtuigen daar in de toekomst op minder dan 2000 meter hoogte overheen vliegen is volgens Tied Zat een slechte combinatie met het natuurgebied bij het dorp. Wat de oudejaarsvereniging betreft moet meer onderzoek worden gedaan naar alternatieven.

Terug naar Lelystad

De letters worden binnenkort ongeschonden teruggebracht naar Lelystad, belooft de vereniging. Ze hoopt dat het vliegveld de actie sportief opvat.

Stunt Vledder

In Vledder dook afgelopen nacht het uit Veenhuizen verdwenen beeld van Johannes van den Bosch op. Die bleek te zijn ontvreemd door oudejaarsvereniging De Oliebol in Vledder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.