Fors minder bezoekers voor Wildlands in 2017

Iets meer dan 1 miljoen bezoekers bezochten Wildlands in 2017 (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Iets meer dan 1 miljoen bezoekers bezochten Wildlands in 2017 (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
EMMEN - Iets meer dan 1 miljoen mensen wisten Wildlands Adventure Zoo in Emmen in 2017 te vinden.
Dat zijn bijna 400.000 bezoekers minder dan het openingsjaar daarvoor. Toen kwamen er 1,4 miljoen mensen op het park in Emmen af.

'Het zijn er net meer'

Over het precieze aantal bezoekers in 2017 blijft het bedrijf vaag. "Het zijn net iets meer dan een miljoen", zegt Hanneke Wijshake van Wildlands. "Als het er bijna 1,1 miljoen waren, hadden we dat wel naar boven afgerond."
"Dit was ook onze verwachting, omdat het tweede jaar altijd minder is dan het openingsjaar. We hebben gelijk van het begin af aan gezegd dat het minder zou worden", vervolgt Wijshake.
Lees meer: Achtbaan Wildlands Emmen komt een jaar eerder dan gedachtWaar Wildlands in het begin optimistisch was en hoopte op jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers voor een gezonde exploitatie, is deze verwachting tussentijds bijgesteld. Wijshake: "Je hoopt wel altijd op meer zodat je een buffertje kan opbouwen."

Achtbaan en baby-olifanten

Vooralsnog ziet het bedrijf geen grote problemen. Doordat er in het openingsjaar van het park meer bezoekers kwamen dan verwacht, is de investering voor de achtbaan naar voren gehaald. "Anders hadden we deze pas in 2019 gedaan. We hebben zin in 2018 en kijken uit naar wat ons te verwachten staat", verwijst Wijshake naar de achtbaan die aankomend voorjaar klaar is. Bovendien zit er ook nog de geboorte van twee baby-olifantjes aan te komen.

Lees meer: Wildlands krijgt twee baby-olifantjes

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl