Stelling: Ik kan geen dag zonder gas

Kunt u een dag zonder gas? (Rechten:ANP/Koen Suyk)
Kunt u een dag zonder gas? (Rechten:ANP/Koen Suyk)
ASSEN - De discussie over gaswinning laait weer op na gisteren. Groningen werd opgeschrikt door een aardbeving van 3.4 op schaal van Richter.
Er zijn plannen om de gaswinning flink naar beneden te schroeven. Minister Wiebes van Economische Zaken wil op langere termijn nog een stap verder gaan: "Nederland moet van het gas af."
In praktisch elk huishouden in Nederland wordt gas verbruikt. Dat doen we onder meer voor een warme douche, om een lekkere maaltijd te bereiden en om in een verwarmd huis te zitten.

Stelling

Hoe erg bent u gesteld op gasverbruik in huis? Kunt u best een dag zonder of moet u er niet aan denken?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Stelling

Gisteren ging de stelling over roken rond het ziekenhuis: Roken bij ziekenhuizen moet kunnen. In totaal stemden er 3.601 mensen. Een kleine 63 procent was het hiermee oneens. Bijna 37 procent vindt dat roken bij een ziekenhuis wel moet kunnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.