Muzikant uit Vries brengt protestsong uit tegen aardbevingen

VRIES - Muzikant Harry Loco uit Vries heeft een protestsong uitgebracht tegen de aardbevingen in het Noorden.
Het nummer heeft de titel
Knockin' on politicians door
, vrij naar het nummer
Knockin' on heavens door
van Bob Dylan.
Directe aanleiding om het nummer uit te brengen is de aardbeving in Zeerijp afgelopen maandag. Die had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter.

Boos

"De aardbevingsproblematiek is de grootste bedreiging voor heel Noord-Nederland en ik vind het belangrijk dat mensen weten wat er gaande is", aldus Loco. "Vorig jaar was ik met Freek de Jonge op pad en toen heb ik het nummer geschreven. Ik heb 'm even op de plank laten liggen en na de aardbeving in Zeerijp was ik zo boos dat ik dacht: dit is het moment, nu moet het uit."

Politiek aan zet

"Ik hoop dat het gedraaid wordt en dat mensen zich bewust worden van wat er aan de hand is", vertelt Loco. "De politiek is aan zet. Daarom heet het nummer ook Knocking on politicians door. Iedereen moet de politici aan de mouw trekken van: jongens doe er wat aan, want het is een paar seconden voor twaalf en in Groningen staat de boel op uitbarsten."

Lees meer: Drentse zangers solidair met Groningers bij De Wereld Draait Door

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl