Basisplaats Jansen, Bilate en Aslanjan op de bank bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien wijzigt zijn elftal morgen in het thuisduel tegen RKC op één positie ten opzichte van de wedstrijd van vorige week in en tegen Eindhoven. Anco Jansen start naast Cas Peters als aanvaller en Mario Bilate begint op de bank.
Ook de nieuwste aanwinst,
(beter bekend als Mamedov) is speelgerechtigd. Hij begint ook vanaf de bank.
Lukkien licht de keuze voor Anco Jansen toe: "Anco viel vorige week goed en gretig in en aan de andere kant is Mario niet topfit. We willen beide spelers heel houden en op hun sterkst hebben in de beslissende fase van de competitie", aldus Lukkien.
De opstelling van FC Emmen tegen RKC

Revancheren

De oefenmeester liet na de afsluitende training voor de krachtmeting met RKC weten dat zijn ploeg zich wil revancheren voor de slechte herstart van de competitie. "Met name wat we in de eerste helft hebben laten zien in Eindhoven was gewoon niet goed."

RKC met nieuwe trainer

RKC is dus de opponent en die ploeg won, onder leiding van de nieuwe trainer Hans de Koning, vorige week de eerste wedstrijd na de winterstop. Het werd 1-0 voor de Waalwijkers door een treffer van routinier Serginho Greene. Door die zege is RKC geklommen naar de 14e plaats in de Jupiler League met 22 punten uit 20 duels. FC Emmen heeft er 29 uit 20.

Heenwedstrijd

Eerder dit seizoen, dat was de eerste speelronde, was Emmen in Waalwijk met 2-0 te sterk voor RKC. Cas Peters en Youri Loen waren de doelpuntenmakers.

'We willen een serie maken'

FC Emmen leed vorige week weliswaar haar derde nederlaag in deze competitie, maar is in eigen huis nog altijd ongeslagen. "Dat moeten we vast zien te houden. Ondanks dat die ongeslagen status iets zegt over onze stugheid en stabiliteit vind ik wel dat we ook in eigen huis te weinig punten hebben behaald. Daarom moeten we gewoon winnen. Ook omdat we graag een serie neer willen zetten, niet in de laatste plaats omdat tegen RKC de strijd om de derde periodetitel gaat beginnen."
Live op Radio Drenthe
FC Emmen - RKC is morgenavond live te volgen op Radio Drenthe en via de liveblog op deze website.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.