Hoogeveen verbindt 1.500 inwoners en de gemeente tijdens het eerste Verbindingsfestival

HOOGEVEEN - Inwoners en bestuurders van Hoogeveen moeten dichter bij elkaar komen. Dat is het uitgangspunt van het Verbindingsfestival op het Raadhuisplein.

Burgemeester Karel Loohuis: "Het gaat om de inwoners. Om de drempel wat te verlagen om bij de gemeente binnen te stappen hebben we gezegd: We gaan zo'n verbindingsfestival houden."  

Baklava, arretjescake en natuurlijk ook kniepertjes, er is veel te snoepen op het festival. In verschillende ruimtes worden workshops gegeven, foto's gemaakt en er kan een kijkje worden genomen bij de raad. "Het is al druk, maar het kan natuurlijk altijd beter," vindt Harmieke Paters van Inwonersgroep Bestuurlijke Vernieuwing. "Hoe meer aandacht, hoe meer projecten er op gang kunnen komen."

Verkeersbord
Het Hoogeveense Raadhuisplein is voor het festival omgedoopt tot het Verbindingsplein, inclusief onthulling van een verkeersbord. "Om de tijdelijke naamsverandering te illustreren hebben we een bord gemaakt waar op staat dat dit nu even het verbindingsplein is", legt burgemeester Loohuis uit.

Zwarte Dijkje
Werkgroepen kunnen door samen te werken met de gemeente hun wensen voor elkaar krijgen. Een voorbeeld van zo'n project is het Zwarte Dijkje in Noordscheschut. "Wij zijn de eerste werkgroep die hier aan meedoet, dus het is zowel voor ons als voor de gemeente een leerproces. Natuurlijk zijn er wel wat dingen waar we tegenaan lopen, maar ik denk wel dat dit een leuk initiatief is." De groep heeft subsidie en medewerking gekregen van de gemeente om de aanpassingen te doen die zij wilden doen.

Grote opkomst
Aan het einde van de dag blijk dat ruim 1.500 mensen  het verbindingsfestival hebben bezocht.
Deel dit artikel: