Oud-chauffeur Cuby & the Blizzards Arie Reinders overleden

GROLLOO - Arie Reinders, gastheer van het C+B Museum in Grolloo, is overleden. Als oud-vriend van Harry Muskee en chauffeur van de band wist hij de afgelopen jaren vele bezoekers van het museum te vermaken met zijn verhalen over de band.

Reinders raakte in 1965, toen Muskee in Grolloo kwam wonen, bevriend met de muzikant. Vervolgens werd de geboren en getogen Grolloër chauffeur van de tourbus. 

Ruim een jaar lang bracht Reinders de band naar alle optredens en deelde lief en leed met de bandleden. Alle verhalen die hij hoorde, zaten in zijn hoofd. Bij rondleidingen door het C+B Museum vertelde hij de mooiste anekdotes.

Wondere wereld
"Arie was een echte dorpsjongen", weet Lukas Koops, voorzitter van stichting Blues in Grolloo. "Hij kwam door Harry en de band in een compleet andere wereld terecht. Arie werd chauffeur in een heftige tijd. Het was de periode dat Cuby & the Blizzards landelijke bekendheid kreeg. Met vijf bandleden en alle apparatuur stapte Arie elke keer achter het stuur van de Volkswagenbus en bracht hij ze naar concerten en weer naar huis." 

Bij de tripjes door het hele land was het belangrijk hoe de wind stond. Koops: "Volgens Arie kon het busje maar zestig kilometer per uur bij wind tegen."

Dames voor de deur
Tijdens de trips werd er veel gedronken, maar Reinders hield daar volgens Koops afstand van. "Toch heeft hij veel gezien. Bijvoorbeeld als ze na een concert 's nachts weer thuiskwamen in Grolloo. Dan lagen er regelmatig dames voor de deur bij Harry. Arie vond dat wel grappig, maar Harry moest er niets van hebben. Hij gaf ze een gulden en het advies om de bus naar Assen te pakken."  

De enthousiaste verhalen van Reinders gingen er goed in bij de bezoekers van het museum. "Arie was een heel aimabel dorpsfiguur met veel gevoel voor humor. Was je met hem, dan was er vaak plezier. We gaan hem zeker missen."
Deel dit artikel: