PVV’er Harry Bronts uit Provinciale Staten vanwege buitenechtelijke relatie

ASSEN - Statenlid Harry Bronts van de PVV is opgestapt. Dat bevestigt fractievoorzitter Nico Uppelschoten van de partij. Bronts heeft de stap genomen vanwege ‘privé-omstandigheden’. Hij had een buitenechtelijke relatie, die is uitgelopen op een ruzie, met aangiftes over en weer.
Bronts zegt de knoop afgelopen weekend te hebben doorgehakt. “Het is mijn eigen besluit. Het is jammer, maar ik ben verwikkeld in een kwestie en bij het oplossen daarvan wil ik de handen vrij hebben. Die privékwestie mag geen weerslag hebben op de PVV.”

Geëscaleerd
Het voormalige Statenlid uit Veenhuizen had de afgelopen tijd een buitenechtelijke relatie, die is geëscaleerd. Volgens Bronts wilde de vrouw waarmee hij een relatie onderhield zich niet neerleggen bij het verbreken van die relatie.

De voormalige maîtresse zegt te zijn mishandeld door de echtgenote van Bronts toen ze een onaangekondigd bezoek bracht aan de woning van het echtpaar. Ze heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. Harry Bronts heeft op zijn beurt aangifte gedaan van stalking en smaad tegen deze vrouw.

Verstandig
Nico Uppelschoten vindt het verstandig dat Bronts de eer aan zichzelf heeft gehouden. “Het geeft hem de gelegenheid om zich ordentelijk te verweren in de kwestie. Maar het is wel jammer. Harry was toch mijn politieke rechterhand”, aldus de fractievoorzitter van de PVV.

Geruchten dat Bronts zou hebben gelekt over de procedure rond de benoeming van CdK Jetta Klijnsma worden door Klijnsma tegengesproken. "Als dat waar zou zijn dan hadden we zeker aangifte gedaan en dat is niet het geval", reageert Klijnsma.
Meer over dit onderwerp:
PVV Provinciale Staten
Deel dit artikel: