Stelling: Een fatsoenlijk handschrift is niet meer belangrijk

Een fatsoenlijk handschrift,
is dat nog belangrijk? (Rechten: Bart Maat / ANP)
Een fatsoenlijk handschrift, is dat nog belangrijk? (Rechten: Bart Maat / ANP)
ASSEN - Kinderen krijgen op veel basisscholen inmiddels les met behulp van een tablet. Maar dat digitale tijdperk gaat volgens het Platform Handschriftontwikkeling ten koste van het handschrift.
Daarom pleit het platform er volgens
voor om van schrijven een apart vak te maken op de basisschool. In een petitie vraagt het platform bij de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om aandacht voor het schrijven met de hand.
Verschillende leraren vertelden de NOS dat ze vaak handschriften onder ogen krijgen die echt onleesbaar zijn. Ook op de middelbare school. "Die leerlingen krijgen hierdoor een lager cijfer voor hun proefwerk", vertelt oud-docent Aartje Schoemaker.

De stelling

Wat vind jij? Is het tijd dat er meer aandacht komt voor schrijven, of is een fatsoenlijk handschrift niet meer zo belangrijk anno 2018?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op
.

Vorige stelling

Gisteren vroegen wij ons af of jij vindt dat een verdachte die lang moet wachten op zijn rechtszaak terecht strafvermindering krijgt. Ruim 87 procent was het daarmee oneens en vindt dat een verdachte gewoon zijn of haar volledige straf moet krijgen. In totaal stemden 1.145 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.