Marcel Hoogerbrugge met veel geweld om het leven gebracht [update]

De laatste bekende beelden van Marcel Hoogerbrugge zijn van zaterdag 16 december als hij aan het pinnen is (Rechten: Opsporing Verzocht)
De laatste bekende beelden van Marcel Hoogerbrugge zijn van zaterdag 16 december als hij aan het pinnen is (Rechten: Opsporing Verzocht)
HOOGEVEEN - De vermoorde Marcel Hoogerbrugge (49) is tussen zondag 17 december en woensdagavond 20 december met veel geweld om het leven gebracht. Dat zegt de politie in een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin meer informatie naar buiten werd gebracht over Hoogerbrugge.
De politie liet na de uitzending weten dat er voorlopig drie tips binnen zijn gekomen.

Moordenaar zelf binnengelaten

"Er zijn geen braaksporen gevonden, wat kan betekenen dat de dader door Marcel zelf is binnengelaten of dat hij op de één of andere manier de sleutel van het pand had en op die manier is binnengekomen", aldus de politie in Opsporing Verzocht.
Hoogerbrugge werd op 20 december gevonden door zijn ouders. Die gingen naar zijn huis, omdat ze geen contact met hun zoon konden krijgen. Hoe de oud-militair is omgebracht, wil de politie niet zeggen.

Teruggetrokken bestaan

De Hoogevener diende in de jaren negentig in Bosnië. "In 2004 is hij weggegaan bij Defensie en sindsdien leidde hij een teruggetrokken leven. Hij had geen werk en leefde van een uitkering. Voor zover de politie weet had Hoogerbrugge nauwelijks sociale contacten en was hij veel thuis in zijn bovenwoning aan de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen", zei politiewoordvoerder Ron Reinds.
Wel is bekend dat Hoogerbrugge graag sportte en een natuurliefhebber was. De afgelopen dagen - precies een maand na zijn dood - hield de politie een passantenonderzoek in de omgeving van zijn bovenwoning op industrieterrein De Wieken. Ook dat leverde enkele tips op.
De politie gaat de tips nu onderzoeken en wacht nog op resultaten van het sporenonderzoek.

Lees meer over de moord op Marcel Hoogerbrugge:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl